Harolds Hoofd Stuk: Vóór de muziek uit

Onvergankelijke ficties van Hollandse Meesters

In zijn achtendertigste Hoofd Stuk gedenkt Harold Schellinx zijn vroege bandgenoot, handlanger, samenzweerder, co-denker en medemaker Ronald Heiloo (1959-2024), die op pad met de veerman naar gene zijde, zijn laatste werk componeerde. ‘Ik ben in mijn leven met heel wat muzikanten en aspirant-componisten, binnen en buiten academia, in aanraking gekomen, en heb met heel veel van hen, korter of langer, mogen samenwerken. Maar van allemaal was de Ronald Heiloo die ik in 1979 leerde kennen op afstand de meest getalenteerde, de meest verbetene, de doortastendste, de origineelste en meest inspirerende,’ schrijft Harold. Je leest het volledige hoofdstuk in onze nieuwste editie.
Harolds Hoofd Stuk - GC182 - (c) Xenia Gottenkieny

In zijn achtendertigste Hoofd Stuk gedenkt Harold Schellinx zijn vroege bandgenoot, handlanger, samenzweerder, co-denker en medemaker Ronald Heiloo (1959-2024), die op pad met de veerman naar gene zijde, zijn laatste werk componeerde.
‘Ik ben in mijn leven met heel wat muzikanten en aspirant-componisten, binnen en buiten academia, in aanraking gekomen, en heb met heel veel van hen, korter of langer, mogen samenwerken. Maar van allemaal was de Ronald Heiloo die ik in 1979 leerde kennen op afstand de meest getalenteerde, de meest verbetene, de doortastendste, de origineelste en meest inspirerende,’ schrijft Harold.
Je leest het volledige hoofdstuk in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #182

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!