Bindwerk Lang: Take This Hammer

Muziek terwijl u werkt

In ‘Take This Hammer’ duidt Paul Rekret de rol van muziek in een post-Fordistische maatschappij: op de achtergrond, vervlochten met de sociale en economische werkelijkheid, tótdat ze niet past. Dan valt muziek pas echt op, heeft ze impact. In het boek gaat Rekret na hoe muziek al decennia met arbeid verweven is, van liederen die gezongen werden tijdens de arbeid tot consumptiemuziek. De ontwikkeling van Fordisme én post-Fordisme spelen een essentiële rol in zijn verhaal, zo leest schrijver Theo Ploeg. Hoewel Rekret knap de ene ontwikkeling aan de andere knoopt, blijven duidelijke conclusies veelal uit, oordeelt Ploeg in onze nieuwste editie.
Bindwerk Lang - GC182

In ‘Take This Hammer’ duidt Paul Rekret de rol van muziek in een post-Fordistische maatschappij: op de achtergrond, vervlochten met de sociale en economische werkelijkheid, tótdat ze niet past. Dan valt muziek pas echt op, heeft ze impact.
In het boek gaat Rekret na hoe muziek al decennia met arbeid verweven is, van liederen die gezongen werden tijdens de arbeid tot consumptiemuziek. De ontwikkeling van Fordisme én post-Fordisme spelen een essentiële rol in zijn verhaal, zo leest schrijver Theo Ploeg.
Hoewel Rekret knap de ene ontwikkeling aan de andere knoopt, blijven duidelijke conclusies veelal uit, oordeelt Ploeg in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #182

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!