Kaap Schermer

45. Content

Het merendeel van nieuwe artiesten ervaart een carrière in de muziek als financieel onhoudbaar. Tegelijkertijd beweerde de CEO van Spotify dat de kosten voor het creëren van ‘content’ ‘bijna nul zijn’. Het leverde hem bakken kritiek op. In de nieuwe Kaap Schermer wordt zijn uitspraak onder de loep genomen: leidt kosteloosheid niet tot creatieve en culturele verschraling? ‘Want het kan natuurlijk wel, muziek, herstel, content voor bijna niks: gewoon AI gebruiken. Al heeft het met muziek maken dan niet heel veel meer van doen,’ zo schrijft Maarten in zijn column. Natuurlijk leidt dat tot verschraling, want cultuur blijft mensenwerk. Je leest de hele column in onze nieuwste editie.

Het merendeel van nieuwe artiesten ervaart een carrière in de muziek als financieel onhoudbaar. Tegelijkertijd beweerde de CEO van Spotify dat de kosten voor het creëren van ‘content’ ‘bijna nul zijn’. Het leverde hem bakken kritiek op.
In de nieuwe Kaap Schermer wordt zijn uitspraak onder de loep genomen: leidt kosteloosheid niet tot creatieve en culturele verschraling? ‘Want het kan natuurlijk wel, muziek, herstel, content voor bijna niks: gewoon AI gebruiken. Al heeft het met muziek maken dan niet heel veel meer van doen,’ zo schrijft Maarten in zijn column.
Natuurlijk leidt dat tot verschraling, want cultuur blijft mensenwerk. Je leest de hele column in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #182

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!