Interview: Noémi Büchi

Geen voetstuk nodig

In mei kwam het nieuwe album ‘Does It Still Matter’ van de Zwitserse componist Noémi Büchi uit, een verdere evolutie van haar indrukwekkende hybride muziek. Een van haar grootste inspiratiebronnen is muziek uit de Late Romantiek: ‘Ik was enorm onder de indruk van de dichtheid, de dramatische, maar erg vreemde harmonische combinaties. Dat wilde ik benaderen, maar zonder het geluid te kopiëren.’ Met elektronica wil ze in haar muziek eenzelfde emotionele effect teweegbrengen als muziek uit die periode. Je leest haar hele interview met schrijfster Camilla Peeters in onze nieuwste editie.
Interview - Noémi Büchi - (c) Brigitte Fässler

In mei kwam het nieuwe album ‘Does It Still Matter’ van de Zwitserse componist Noémi Büchi uit, een verdere evolutie van haar indrukwekkende hybride muziek.
Een van haar grootste inspiratiebronnen is muziek uit de Late Romantiek: ‘Ik was enorm onder de indruk van de dichtheid, de dramatische, maar erg vreemde harmonische combinaties. Dat wilde ik benaderen, maar zonder het geluid te kopiëren.’
Met elektronica wil ze in haar muziek eenzelfde emotionele effect teweegbrengen als muziek uit die periode. Je leest haar hele interview met schrijfster Camilla Peeters in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #182

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!