Interview: Agriculture

Extreme muziek voor extreme vreugde

Waar blackmetal van origine toch vooral duister en deprimerend is, probeert Agriculture met dat genre als grootste inspiratiebron muziek te maken die vooral vreugdelijk en mooi is. ‘Ik zie blackmetal als een gereedschapskist aan muzikale technieken die erg geschikt is om intense ervaringen teweeg te brengen. In mijn ogen is er geen reden dat blastbeats niet net zo goed extatische vreugde op kunnen roepen,’ zo vertelt gitarist Dan Meyer aan schrijver Justin Scholtze. Over de nieuwe wind die mede dankzij Agriculture door extreme metalgenres waait, lees je in onze nieuwste editie.
Interview - Agriculture/GC#183

Waar blackmetal van origine toch vooral duister en deprimerend is, probeert Agriculture met dat genre als grootste inspiratiebron muziek te maken die vooral vreugdelijk en mooi is.
‘Ik zie blackmetal als een gereedschapskist aan muzikale technieken die erg geschikt is om intense ervaringen teweeg te brengen. In mijn ogen is er geen reden dat blastbeats niet net zo goed extatische vreugde op kunnen roepen,’ zo vertelt gitarist Dan Meyer aan schrijver Justin Scholtze.
Over de nieuwe wind die mede dankzij Agriculture door extreme metalgenres waait, lees je in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #183

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!