Kaap Gonzo

Kaap Gonzo

De nieuwe Gonzo (circus)-editie is op weg naar gewillige deurmatten, maar voor wie al benieuwd is, hebben we voor ons tweemaandelijkse radioprogramma Kaap Gonzo een selectie tracks uit de interviews en recensierubriek van deze editie gedestilleerd. Luister on demand terug naar de eerstvolgende aflevering van Kaap Gonzo: woensdag 11 september van 20:00 tot 22:00 te horen op de Concertzender!
Kaap Gonzo/GC#183

De tweemaandelijkse radioshow, wanneer het tijdschrift op de deurmat is geploft.

Woensdag 11 september – 20:00 tot 22:00 uur
Ook on demand te luisteren via bit.ly/kaapgonzo.

In de nieuwe editie van Kaap Gonzo hebben we onder meer aandacht voor de terugkeer van Seefeel (waarover we in GC#164 een Gewezen Schat schreven), de nieuwe Xiu Xiu (die in GC#162 onze cover sierden) en Farida Amadou (die we in GC#168 uitgebreid spraken). Bevinden we ons in het verleden? Of leefden we in het verleden reeds in onze toekomst?

Maar wees niet bevreesd: Kaap Gonzo zou Kaap Gonzo niet zijn als we niet dikwijls onze veilige haven zouden verlaten voor de wilde wateren van de lokale en internationale ondergrondse. Zoals altijd putten we eveneens uit eigenzinnige scenes waarin spannende, nieuwe klanken geboren worden en tot wasdom komen, waar kruisbestuiving tussen genres plaatsvindt, en waar met experiment en het nemen van artistieke risico’s hoog spel gespeeld wordt. Want we weten: wanneer Kaap Gonzo niet genoeg schuurt, tikt subzender-chef Hessel ons op de vingers. Leve de ongemakkelijke muziek!

Kaap Gonzo wordt samengesteld door Maarten Schermer, Justin Scholtze en Diederik Van Vaerenbergh (De Geluidsarchitect). Die laatste neemt ook de presentatie voor zijn rekening. Benieuwd naar de derde uitzending van Kaap Gonzo? Deze, en alle vorige en volgende edities, zijn terug te luisteren via concertzender.nl/kaap-gonzo.

Over de Concertzender

De Concertzender is er al veertig jaar voor muziekliefhebbers die het avontuur niet schuwen. Onder het motto ‘herkennen en verkennen’ schotelt de Concertzender de luisteraar dagelijks een breed muziekpalet voor, van bekend tot nog onbekend, van jazz tot wereldmuziek, van stokoude klassieke muziek tot hedendaagse ‘klassiekers’, en alle mogelijke mengvormen daarvan. Onder de noemer Crosslinks presenteert de Concertzender programma’s over eigentijdse muziek, waaronder X-Rated van Bob Rusche en deze Kaap Gonzo.

Dit artikel verscheen eerder in GC #183

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!