728x90 MM

Gewezen Schatten: CHBB

Blauwdruk van onder het stof

De negen nummers die CHBB oorspronkelijk uitbracht, vormden de blauwdruk voor alle industrieel getinte elektro en techno die later zouden volgen. Na veertig jaar is dit sleutelstuk uit de begindagen van de EBM eindelijk opnieuw beschikbaar. In de rubriek Gewezen Schatten tekent Maarten Schermer de geschiedenis op van het duo, bestaande uit Chrislo Haas en Beate Bartel. Tijdens het werken aan hun debuut als Liaisons Dangereuses, besloten de twee een zijpad in te slaan. De rest is geschiedenis. Gewapend met analoge synths, sequencers en tapes (betaalbare samplers waren in 1981 nog toekomstmuziek), creëerde het paar middels kale beats, elektronische pulsen en opgeknipte stemopnamen, donkere, uitgebeende machine-funk. Lees het volledige artikel in onze nieuwste editie.
Gewezen Schatten - CHBB

De negen nummers die CHBB oorspronkelijk uitbracht, vormden de blauwdruk voor alle industrieel getinte elektro en techno die later zouden volgen. Na veertig jaar is dit sleutelstuk uit de begindagen van de EBM eindelijk opnieuw beschikbaar.
In de rubriek Gewezen Schatten tekent Maarten Schermer de geschiedenis op van het duo, bestaande uit Chrislo Haas en Beate Bartel. Tijdens het werken aan hun debuut als Liaisons Dangereuses, besloten de twee een zijpad in te slaan. De rest is geschiedenis.
Gewapend met analoge synths, sequencers en tapes (betaalbare samplers waren in 1981 nog toekomstmuziek), creëerde het paar middels kale beats, elektronische pulsen en opgeknipte stemopnamen, donkere, uitgebeende machine-funk. Lees het volledige artikel in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #182

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!