Labelreport: Ostinato Records

Muzikale perspectieven op geteisterde gebieden

‘Muziek heeft de kracht om het beeld te veranderen dat mensen hebben van de wereld, van geschiedenis, van het heden en de toekomst.’ Een uitspraak van Ostinato Records’ oprichter Vik Sohonie die goed zou kunnen functioneren als beginselverklaring van het label. In acht jaar tijd heeft Vik Sohonie, gedreven door journalistieke nieuwsgierigheid, muziek uit drie werelddelen opgeduikeld en uitgebracht, met muziek uit landen als Somalië, Soedan en Haïti. ‘Ik wilde iets laten zien van de muziek die er klonk voordat ze wegzonken in een gewelddadige chaos,’ vertelt hij in een interview aan René van Peer. Lees gratis op onze website het online addendum, met besproken onderwerpen waarover je niet in het papieren tijdschrift hebt gelezen!
Labelreport - Ostinato Records/GC#183

‘Muziek heeft de kracht om het beeld te veranderen dat mensen hebben van de wereld, van geschiedenis, van het heden en de toekomst.’ Een uitspraak van Ostinato Records’ oprichter Vik Sohonie die goed zou kunnen functioneren als beginselverklaring van het label.
In acht jaar tijd heeft Vik Sohonie, gedreven door journalistieke nieuwsgierigheid, muziek uit drie werelddelen opgeduikeld en uitgebracht, met muziek uit landen als Somalië, Soedan en Haïti. ‘Ik wilde iets laten zien van de muziek die er klonk voordat ze wegzonken in een gewelddadige chaos,’ vertelt hij in een interview aan René van Peer.
Lees gratis op onze website het online addendum, met besproken onderwerpen waarover je niet in het papieren tijdschrift hebt gelezen!

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #183

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!