Gewezen Schatten: Caroline K’s ‘Now Wait For Last Year’

Een meesterwerk buiten de tijd

Op een ‘Funky Alternatives’-verzamelaar vond Maarten Schermer eens het nummer ‘Tracking With Close-Ups’. Het nummer bleek te komen van een postindustrieel meesterwerkje van ambient- en synthmuziek, gemaakt door Caroline K. ‘In een scene die gedomineerd werd door (vaak boze) mannen was een soloalbum van een vrouw al bijzonder; dat het de enige plaat is die ze maakte hielp verder om de cultstatus die het album met de jaren kreeg verder te versterken,’ schrijft Maarten over ‘Now Wait For Last Year’, het enige album dat Caroline K ooit uitbracht en dat nu door Mannequin Records opnieuw op plaat is uitgegeven. In Gewezen Schatten duikt Maarten in de geschiedenis van de plaat. Lees het stuk in onze nieuwste editie.
Gewezen Schatten - Caroline K/GC#183

Op een ‘Funky Alternatives’-verzamelaar vond Maarten Schermer eens het nummer ‘Tracking With Close-Ups’. Het nummer bleek te komen van een postindustrieel meesterwerkje van ambient- en synthmuziek, gemaakt door Caroline K.
‘In een scene die gedomineerd werd door (vaak boze) mannen was een soloalbum van een vrouw al bijzonder; dat het de enige plaat is die ze maakte hielp verder om de cultstatus die het album met de jaren kreeg verder te versterken,’ schrijft Maarten over ‘Now Wait For Last Year’, het enige album dat Caroline K ooit uitbracht en dat nu door Mannequin Records opnieuw op plaat is uitgegeven.
In Gewezen Schatten duikt Maarten in de geschiedenis van de plaat. Lees het stuk in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #183

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!