Interview: The Jesus Lizard

Komisch confronterend

‘Komisch confronterend’, zo noemt The Jesus Lizard-frontman David Yow hun muziek, die op hun comebackalbum ‘Rack’ nog altijd even luguber en ontregelend klinkt als in de jaren negentig. In gesprek met journalist Jasper Willems rakelen de Davids Yow en Sims oude anecdotes op, en realiseren ze zich gaandeweg wat er ruim twee decennia later aan de band veranderd is. Maar een tegendraadse, anti-intellectuele act zal het altijd blijven. ‘Het is allemaal zo opwindend… en zo, zo beangstigend’ – heeft Yow het over de krekels die hij vroeger aan zijn kikker voerde, Lars Von Triers ‘The House That Jack Built’ of de huidige staat van de wereld? Lees het in onze nieuwste editie!
The Jesus Lizard - (c) Joshua Black Wilkins

‘Komisch confronterend’, zo noemt The Jesus Lizard-frontman David Yow hun muziek, die op hun comebackalbum ‘Rack’ nog altijd even luguber en ontregelend klinkt als in de jaren negentig.
In gesprek met journalist Jasper Willems rakelen de Davids Yow en Sims oude anecdotes op, en realiseren ze zich gaandeweg wat er ruim twee decennia later aan de band veranderd is. Maar een tegendraadse, anti-intellectuele act zal het altijd blijven.
‘Het is allemaal zo opwindend… en zo, zo beangstigend’ – heeft Yow het over de krekels die hij vroeger aan zijn kikker voerde, Lars Von Triers ‘The House That Jack Built’ of de huidige staat van de wereld? Lees het in onze nieuwste editie!

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #183

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!