Interview: Adela Mede

Groepsgevoel in het grensland

Adela Mede zoekt op haar album ‘Ne Lépj A Virágra’ naar gemeenschap en lokale potentie. Afkomstig uit het Slowaaks-Hongaarse grensland, trok ze na een periode in Londen tijdens de pandemie weer terug naar haar ouderlijk huis. ‘Zoveel mensen vroegen mij: ‘Waarom ben je teruggekomen? Ben je gek geworden? Je woonde in Londen, waarom zou je daar niet blijven?’ En ik wil dat mensen weten dat het niet zo zwart-wit is; dat als je naar het Westen gaat, het je daar niet per definitie beter vergaat.’ Een zoektocht naar authenticiteit, met volksmuziek als een inspiratiebron. Ruben van Dijk spreekt haar in onze nieuwste editie.
Interview - Adela Mede - (c) Kvet Nguyen

Adela Mede zoekt op haar album ‘Ne Lépj A Virágra’ naar gemeenschap en lokale potentie. Afkomstig uit het Slowaaks-Hongaarse grensland, trok ze na een periode in Londen tijdens de pandemie weer terug naar haar ouderlijk huis.
‘Zoveel mensen vroegen mij: ‘Waarom ben je teruggekomen? Ben je gek geworden? Je woonde in Londen, waarom zou je daar niet blijven?’ En ik wil dat mensen weten dat het niet zo zwart-wit is; dat als je naar het Westen gaat, het je daar niet per definitie beter vergaat.’
Een zoektocht naar authenticiteit, met volksmuziek als een inspiratiebron. Ruben van Dijk spreekt haar in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #182

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!