Felix Kubin – Van kindmuzikant tot hoorspelmaker

Begin dit jaar verscheen een experimenteel hoorspel van zijn hand en nu heeft Felix Kubin een ‘gewone’ cd gemaakt, waarvan de titel, vertaald, luidt ‘De Wraak Van Pluto’. Hoe intrigerend kan iemand zijn? Felix Kubin ‘Zemsta Plutona’ is de titel van het nieuwste album van de Duitse duizendpoot Felix Kubin. Hij heeft intussen een indrukwekkende discografie opgebouwd die terug gaat tot 1981. Een diepe duik in zijn carrière leert ons dat hij niet alleen vrolijke electropop maakt, maar hij bijvoorbeeld ook de maker is van gerenommeerde hoorspelen en soundtracks voor film en theater. Als twaalfjarige Felix Knoth geeft hij zijn eerste muziek uit op cassettes. Sinds 1998 heeft hij zijn eigen platenlabel dat alleen maar vinyl uitbrengt. Sindsdien is zijn artiestennaam Felix Kubin.

Begin dit jaar verscheen een experimenteel hoorspel van zijn hand en nu heeft Felix Kubin een ‘gewone’ cd gemaakt, waarvan de titel, vertaald, luidt ‘De Wraak Van Pluto’. Hoe intrigerend kan iemand zijn?
Felix Kubin ‘Zemsta Plutona’ is de titel van het nieuwste album van de Duitse duizendpoot Felix Kubin. Hij heeft intussen een indrukwekkende discografie opgebouwd die terug gaat tot 1981. Een diepe duik in zijn carrière leert ons dat hij niet alleen vrolijke electropop maakt, maar hij bijvoorbeeld ook de maker is van gerenommeerde hoorspelen en soundtracks voor film en theater. Als twaalfjarige Felix Knoth geeft hij zijn eerste muziek uit op cassettes. Sinds 1998 heeft hij zijn eigen platenlabel dat alleen maar vinyl uitbrengt. Sindsdien is zijn artiestennaam Felix Kubin.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in Gonzo #118

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!