Words And Pictures

Dertien tracks en maar liefst negen verschillende vocale gastbijdrages. Nu:Tone zijn vriendenboekje is te goed gevuld en daar wilt hij even mee pochen. Meteen kondigt hij ook aan, na jaren als liquid producer bij Hospital bekend te staan, over te schakelen naar vocal liquid drum ‘n’ bass. Waarschijnlijk was hij stikjaloers op de hits van labelgenoot Netsky, ofwel wou hij effectief nieuwe wegen inslaan. Richting hitparade of zo. Hoe dan ook, een plaat met op elk nummer een andere stem klinkt meer als een testversie van op de harde schijf opgeslagen toekomstige hits dan als een indrukwekkend probeersel.
‘Words and Pictures’ klikt niet. Het is een brave drum’n bass-plaat met alle aandacht voor de stemmen. Hierdoor klinken alle songs nagenoeg hetzelfde met ‘Combing Back’ of ‘The First Time Ever’ zowaar als enige uitzonderingen en de verplichte jazzy uitstap om een beetje gesofisticeerd te lijken.
De songs dreunen drie minuten lang richtingloos naar een uitfadend einde. Een grapje van de promojongens waarschijnlijk. Dat zegt dan ook genoeg over deze plaat en de toekomst voor Nu:Tone.

tekst:
Katrien Schuermans
beeld:
NuTone_WordsAndPictures
geplaatst:
ma 5 jan 2015

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!